Reitit

Himangan ja lähiympäristön parhaat maastopyöräreitit:

Ketterän kierros

Kesällä 2019 käyttöön otettu merkitty ulkoilureitti, joka sopii maastopyöräilyn lisäksi myös polkujuoksuun ja retkeilyyn. Reitille löydät helpoiten aloittamalla Himangan urheiluhallin hiihtokopilta, missä on myös reitin opastaulu. Vaihtehtoina on 6 km ja 12 km kierrokset, joita voit kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitti on monipuolinen ja teknisyydeltään vaihteleva. Reitin varrella on nuotiopaikka / laavu. Reittikartan voit avata tästä.

Pahkala / Pernu

Pahkalan ja Pernun suunnalta löytyy lukemattomia maastopyöräilyyn sopivia reittejä. Alue on myös hyvää pyöräsuunnistusmaastoa. Merkitty reitti kulkee Pahkalan kylältä Pernun hiihtomajalle Rahkanevan laavun kautta. Lisäksi Pernun majalta lähtee Someron reitti ja Kotasaaren luontopolku. Merkittyjä reittejä ylläpitää Pahkala-Pernun kyläyhdistys. Pahkalan ja Pernun maastoista voit helposti jatkaa lenkkiä joko Pitkäjärven ja Someron suuntaan aina Kannuksen puolelle saakka. Näiltä suunnilta löydät erityisesti vauhdikkaita ja leveitä polkuja ja pikkuteitä. Toinen vaihtoehto on suunnata Pahkalasta pohjoiseen kohti Kurikkalan, Siiponjoen ja Kalajoen hiekkasärkkien polkuja. Alueen maastot ovat kumpuilevia mäntykankaita, jotka tarjoilevat parhaimmillaan kapeaa neulaspolkua kilometrikaupalla. Toisaalta pyöräilijän nautintoa hidastaa paikoin upottava hiekka.

Meksi

Himangan keskustan lähistöltä meren rannasta löytyy alueena pieni, mutta hyvin polkurikas Meksin alue. Reiteille löydät parhaiten seuraamalla Sautinkarin leirintäalueelta lähtevää luontopolkua. Meksin tekniset polut tarjoavat maastopyöräilijälle mukavia kallioita, juurakkoa ja hienoja maisemia, mutta voivat olla sateiden jälkeen petollisen liukkaita.

Roiman rinki

Himangan Roiman ylläpitämä reitti on n. 5 km mittainen polkureitti Mikkonlahden maastossa. Reitti alkaa Roiman majalta ja seurailee vanhaa latupohjaa. Alusta on vaihteleva ja reitillä on yllättävästi myös korkeuseroja.

Gravel / soratiet

Himangalta ja lähiympäristöstä löytyy lukemattomia pyöräilyyn sopivia hiekka-, sora- ja peltoteitä. Suositeltavia gravel-reittejä löytyy erityisesti Kannuskylältä Alaviirteen suuntaan (mistä matkaa voi edelleen jatkaa Väliviirteelle tai Lohtajalle saakka), Hillilän ja Tomujoen suunnalta, sekä Pöntiön, Ainalin ja Pahkalan ympäristön metsäautoteiltä.


 

REITTIKARTAT: