Maastopyöräilyreitit Himangalla

Ketterän kierros

Merkitty ulkoilureitti, joka sopii maastopyöräilyn lisäksi myös polkujuoksuun ja retkeilyyn. Lähtöpisteet urheiluhallin hiihtokopilla ja Hillilän hirvimajalla. Vaihtehtoina on 6 km ja 12 km kierrokset, joita voit kiertää kumpaan suuntaan tahansa. Reitti sopii aktiiviselle maastopyöräilijälle, sillä se on monipuolinen ja teknisyydeltään vaihteleva. Reittikartan voit avata tästä. Reitin varrella on laavu Pörkkiönkankaan kalliolla. Ketterän kierrosta tampataan mahdollisuuksien mukaan talvisin kelkalla ulkoilijoiden iloksi.

Kärmekallion ja Pernun maastopyöräradat

Urheiluhallin maastossa on 3,5 km mittainen vauhdikas ja paikoin tekninen xc-rata. Reittiä ei ole merkitty maastoon. Reitti kulkee osittain samaa polkua Ketterän kierroksen kanssa. Kärmekallion mäelle on rakennettu pienet hypyt ja bermit. Reittikartan voit avata tästä.

Pernussa on 12 km marathon-tyyppinen rata, joka on teknisesti melko helppo, mutta silti mukavan vaihteleva. Reitillä on runsaasti kapeaa neulaspolkua ja myös muutamia nousuja. Reittiä ei ole merkitty maastoon. Reittikartan voit avata tästä.

Pahkala / Pernu

Pahkalan ja Pernun suunnalta löytyy lukemattomia maastopyöräilyyn sopivia reittejä. Alue on myös hyvää pyöräsuunnistusmaastoa. Merkitty reitti kulkee Pahkalan kylältä Pernun hiihtomajalle Rahkanevan laavun kautta. Reittikartan voit avata tästä. Lisäksi Pernun majalta lähtee Someron reitti ja Kotasaaren luontopolku. Merkittyjä reittejä ylläpitää Pahkala-Pernun kyläyhdistys. Alueen maastoista voit helposti jatkaa lenkkiä Pitkäjärven ja Someron suuntaan aina Kannuksen puolelle saakka. Näiltä suunnilta löydät erityisesti vauhdikkaita ja leveitä polkuja ja pikkuteitä. Toinen vaihtoehto on suunnata Pahkalasta pohjoiseen kohti Kurikkalan, Siiponjoen ja Kalajoen hiekkasärkkien polkuja. Alueen maastot ovat kumpuilevia mäntykankaita, jotka tarjoilevat parhaimmillaan kapeaa neulaspolkua kilometrikaupalla. Toisaalta pyöräilijän nautintoa hidastaa paikoin upottava hiekka.

Meksi

Himangan keskustan lähistöltä meren rannasta löytyy alueena pieni, mutta hyvin polkurikas Meksin alue. Reiteille löydät parhaiten seuraamalla Sautinkarin leirintäalueelta lähtevää luontopolkua. Meksin tekniset polut tarjoavat maastopyöräilijälle mukavia kallioita, juurakkoa ja hienoja maisemia, mutta voivat olla sateiden jälkeen petollisen liukkaita.

Roiman rinki

Himangan Roiman ylläpitämä reitti on n. 5 km mittainen polkureitti Mikkonlahden maastossa. Reitti alkaa Roiman majalta ja seurailee vanhaa latupohjaa. Alusta on vaihteleva ja reitillä on yllättävästi myös korkeuseroja.

Gravel / soratiet

Himangalta ja lähiympäristöstä löytyy lukemattomia pyöräilyyn sopivia hiekka-, sora- ja peltoteitä. Suositeltavia gravel-reittejä löytyy erityisesti Kannuskylältä Lohtajan suuntaan, Hillilän ja Tomujoen suunnalta, sekä Pöntiön, Ainalin ja Pahkalan ympäristön metsäautoteiltä.