Miten toimin rasteilla?

Huom. Alla olevat ohjeet eivät koske kiintorasteja.

Nämä ohjeet ovat Himangan Urheilijoiden järjestämille Lestijoki-rasteille.

Toimitsijoilla on päällään keltaiset liivit, josta heidät tunnistat. He auttavat ongelmatilanteissa, vastaavat kysymyksiin ja antavat mahdollisuuksien mukaan suunnistusopetusta.

Koronaan liittyvät lisäohjeet:​
- Maksu mieluiten tasarahana.
- Jos itselläsi tai läheisilläsi on hengitystieoireita tai vastaavia, ei saa lähteä mukaan tapahtumiin.
- Muista käsihygienia, käsidesiä löytyy tapahtumapaikalta.
- Muista pitää turvaväliä niin metsässä kuin ennen ja jälkeen suorituksen. 


1. Maksa karttamaksu toimitsijalle. Karttamaksu on 6€. Maksuna käy käteisen lisäksi Smartum- ja Tyky-kuntosetelit. Alle 16 -vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Voit samalla vuokrata Emit -leimauskortin 1€ hintaan. Kadonneesta emit -leimauskortista veloitamme 65€. Voit kiertää radan myös ilman emit-leimauskorttia.

2. Radat ovat näkyvillä, voit tutustua niihin rauhassa ennen valintaa. Ratavaihtoehtoja ovat vaativa A-rata, keskivaikea B-rata, helppo C-rata ja RR-rata tai D-rata vasta-alkajille. Radat ja rastimääritteet on painettu karttaan.

3. Siirry lähtöpaikalle. Lähtöpaikalla on Emit-kortin “nollaaja”, joka poistaa edellisen tapahtuman tiedot. Odota vähintään kolmen välähdyksen ajan. Ajanotto käynnistyy kun nostat Emit-kortin nollaajasta.

4. Muista maalileimaus. Kun olet kiertänyt ratasi, muista maalileimausta. Se katkaisee ajanoton Emit-kortista.

5. Ilmoittaudu maalitoimitsijalle. Maalitoimitsija lukee tietosi Emit-kortista ja antaa sinulle väliaikatulosteen. Muista aina ilmoittautua maalitoimitsijoille vaikka kiertäisit radan ilman aikaa tai keskeyttäsit! Näin tiedetään, että kaikki metsään lähteneet ovat tulleet myös pois eikä turhia etsintöjä tarvitse käynnistää.